2 Ocak 2015 Cuma

Oran şehrinde yılbaşı

Şantiyedeki yerel firmaların 1 Ocak tarihinde çalışma talepleri ister istemez bizi şaşırtmıştı. Resmi tatil olsa da mesai yapacaklardı. Kendilerine nezaret edecek birkaç kişi ayarlandı ve geri kalan personel izinliydi.

Sonunda yılbaşı akşamı geldi çattı meraklı gözlerle çarşıya çıktık. Müslüman bir ülkede yılbaşı nasıl yaşanacaktı? Çarşı oldukça kalabalık kadın-erkek ailece veya yalnız başına alışverişe çıkmış insanlarla doluydu. Vitrinlerde köpükle yazılmış 2015 yazıları veya Noel ağacı süslemeleri bulunmuyordu ama akşam saatlerinde açık görmeye alışık olmadığımız dükkanlar dolup taşan müşterilere hizmet veriyordu.

Eğlence mekanlarının yılbaşı paketlerine bir kaç gün önce arkadaşlarla beraber göz atmıştık. Çeşitli alternatiflerden birini tercih etmek yerine yeni açılan Türk restoranlarından birine akşam yemeği için uğradık. Çıkışta bir kaç alış-veriş yaptıktan sonra geceyi bir arkadaşın evinde geçirmek üzere çarşıdan ayrıldık.

Ertesi sabah gündüz gözüyle çarşıda pek çok duvara yapıştırılmış üzerinde çarpı işaretIi Noel Baba posterleri dikkatimi çekti. Arapça ve Fransızca yılbaşı kutlamalarını eleştiren bu posterler belki de hiç kimsenin gözüne çarpmamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder