5 Ocak 2015 Pazartesi

Oran Havalimanı (Es Senia)

Tarih 3 Ocak Cumartesi, eşimi karşılamak üzere iş yerinden izin alıp yola çıkıyorum. 15 dakikalık bir yoldan sonra şehrin 12 km güneyindeki hava alanının güvenlik noktasına geliyoruz. Araç yavaşlatma için 3 sıra dikenli tuzak arasından slalom yaptıktan sonra polislere selam verip park alanında araçtan ayrılıyoruz.




Açık park alanında sakin bir hava var. Havalimanı binası sade yapısıyla bu dinginliği pekiştiriyor. Fotoğrafta görüleceği üzere Oran Havalimanı'nın bir kısmı 1940'ların art nouveau tarzındadır. Cam ve çelik kullanılarak inşa edilmiş diğer kısmı da artan ihtiyacı karşılamak üzere sonraki senelerde inşa edilmiş. Bu "yeni" kısım her yerinden ışık alabilen (ama yinede karanlık iç mekanlara sahip) uçak hangarından hallice bir bina. Denilen o ki Andreda Gutierrez adındaki Brezilyalı inşaat firması etüdleri tamamlamış ve yakın zamanda buraya daha büyük bir havalimanı pojesi başlatacakmış.

Yoğun seferlerin olduğu bir liman değil Senia. THY haftada 4 gün sefer yapıyor. İçerideki "Gelen Uçaklar" ekranında Paris, Alicante (İspanya) ve İstanbul isimlerini görebiliyorum. Bu havalimanına altıncı gidişimde gözüme bekleme salonuna yeni yerleştirilmiş büyük ekran ilişti. Görüntünün sağ üst köşesinde bir Cezayir kanalının amblemi ve gösterimde de bildiğimiz Çağrı filmi vardı. Bugün Mevlit Kandili tatili deyip ara sıra bilindik sahnelere göz ucuyla bakmaya devam ediyordum.

Salonun ortasında ufak bir kaide üzerinde sergilenen yeni model bir Fransız arazi aracının reklamı yapılıyordu. Çevrede az sayıda havayolu şirketininin bankoları kimi kapalı kimi açık şekilde dizili duruyor. Eşime hediyelik bir şeyler almak istediğimde bir gazete bayisi ve hurma demetleriyle vitrini bezenmiş bir büfe görebildim. 15'er metrekarelik 2 dükkan.. Bulabildiğim otantik anahtarlığın ücretini ödeyip büfeden ayrıldım. Bir müddet sonra karşıladığım eşimle beraber şehir merkezine doğru yola çıktık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder